Nest Villa

Khor city is located in Isfahan, the center of Iran, which has a desert climate, and the structure of houses in this area, like other desert areas of Iran such as Yazd, is based on the central courtyard structure. In these buildings, the use of windcatchers and water storage techniques can be seen, which reduces the temperature and ideal living conditions.
The nest villa is designed according to history and culture as well as modernism. The location of the building in the heart of the earth reduces the temperature of the building significantly, like the reservoirs of Yazd, and also many desert creatures build nests in the ground to escape the heat. The windcatcher in this building plays an essential role in the form and function of the building in such a way that the user spaces on the two sides of the central triangular courtyard are located linearly to benefit from the cool breeze. By designing patios that lead the building to the surface of the desert, the building finds the necessary potential for wind movement into the structure. every patio was subtracted from the desert according to its side functions, each had variations in volumetric experience, lighting quality, topography, and orientations towards site views.

Workshops

We were provided with a model and asked to create a visualization about workshops going on in the building. I went for an early morning shot, in which students and teachers are just arriving at the building.

Continues Vineyard

Facing the empty land and the surrounding vineyards were the beginning of our work. Because of the project’s location, we have a good view of mountains and surrounding vineyards. We choose linear movement design for visitors; in this way, we can use all the potential of our land and also force the people to go through the different points of the land and experience the new field of view from the beauty of nature and mountains. When visitors arrive, they can use Chinese boats to go to the hurt of the project which is the museum or they can after their long trip, take a little walk and enjoy the vineyards and then go to the museum.
In the list of functional spaces from the project’s brief, we have several public spaces and a private space (hotel) Which were combined with linear motion so that we do not have a straight direction in this way we respect the beliefs of the Chinese people about straight movement.
In China, they use introverted architecture plans, with three sides of the volume and one side of the wall that detached the building from the outside. We followed this form and pattern to shape our building and placed the lake in a way that acts like a Chinese wall that detached our buildings from each other.
To be able to use the maximum angle of view, bridges and ramps were coming to our design and destroyed the uniformity of linear motion. On the other hand, it seems that our structure has grown from the heart of the land, like a grape tree.
After the form is finalized, the vineyards covered our land, roofs, and structure and also didn’t destroy the pattern of vineyards otherwise our building was shaped from the nearby lands. In this concept, we tried to respect the aerial land, culture, and architecture of ancient China from a new perspective. Our goal was to create a wine museum in China that at first look they can understand is a Chinese wine museum.

Tent

These training visualizations were created to find interesting artistic techniques that help 3d artists achieve realistic results in architectural visualization.

These visualizations were made based on references: The photos of House on Krokholmen (designed by Tham & Videgård Arkitekter) taken by Åke E:son Lindman.

Quoz

The Urban Block is a commercial complex block working on integrating interior and exterior spaces through a permeable metal skin and a series of openings and courtyards.