Studio: Midori Studio

Designer / Architect: Cutler Anderson

Personal / Commissioned: Personal Project

Location: Newberg United States

The design attempts to make the pond and residence a single entity in which the owners can enjoy and connect with the wild creatures that come to the water on both regular and varied schedules. To this end, the building of Douglas Fir and Cor-ten steel was placed as a bridge across the north end of the pond. The pond itself was enlarged and loosely ordered to integrate with the structure of the residence.
The site plan was choreographed so that visitors park their vehicles 150 feet away. They then walk through the forest to a bridge crossing a small section of the pond, and on to the main entry. The broad vista of the pond offers a compressive release upon opening the front door. It is the hope that this experience will be memorable to the visitor.

Join the discussion at talk.ronenbekerman.com