Studio: ELEMENT VISUALIZATIONS

Designer / Architect: Jakub Figel, Filip Kurasz, Karolina Jankowska, Jakub Tajer, Tadeusz Skorupa

Personal / Commissioned: Personal Project

Location: Cracow Poland

The new museum refers to the existing Main Building, both in volume and rectangular form. The existing vertical structural divisions on the Main Building’s eastern façade passes into the construction of the new building first in the form of a roofed glass hall, and then define its entire structure.

The building has a clearly noticeable division of an open (public) zone on the ground floor and a closed (exhibition) zone above it. Therefore, the ground floor was fully glazed to connect the interior of the building with the surrounding space, while giving a sense of integrity and spaciousness. The aim was to invite people inside the museum. The window-free exhibition part arouses curiosity and encourages visitors to visit the exhibition. From the outside, it gives the effect of levitating mass over the square and greenery penetrating under the building

Join the discussion at talk.ronenbekerman.com