Designer / Architect: Maria Ines Saavedra, Mariano Donoso, Diego Frias, Yazmin Lara

Personal / Commissioned: Personal Project

Location: Santa Cruz de la Sierra Bolivia

The GG house is located in a privileged site surrounded by vegetation in a gated community. The natural slope of the terrain allows the house to sit on top of the hill and hide the service area below the ground. This allows us to solve the program in three levels, but still maintain the composition of two overlapping volumes that sit just on top of the terrain. In order to maintain the most existing trees possible, we decided to push the ground floor back and locate the house´s massing in-between existing trees. This favored the house´s main entrances, which is surrounded by vegetation and reinforces the terrain´s natural slopes

Join the discussion at talk.ronenbekerman.com