Hi, Stranger!

First sign in or Create a Passport

Submitting for a challenge?

Sweet! but first, you need to sign in or Create a Passport

Create a Passport

Less than a minute and you're all set. Existing user? Sign in.

Hi, There!

Welcome to your new passport page.

Viktor Holubiev


1
Posts

0
Mentioned

0
Followers

0
Following

0
Challenges

0
Awards

ABOUT ME

Architect, visualizer. A recent master graduate from McGill based in Montreal, Canada.

My Top Software

3dsmax
ArchiCAD
Corona Renderer
Lightroom
Photoshop
SketchUp

Doroshenko Contest

June 18, 2020 / in 3dsmax, ArchiCAD, Corona Renderer, Lightroom, Photoshop, SketchUp / by ViktorHolubiev

The main idea for this project is to create something new with the past in mind. The greatest challenge to this project was to design the object utilizing contemporary tendencies while simultaneously maintaining the historical integrity of the site.

Read more

Doroshenko Contest

ViktorHolubiev

June 18, 2020 / in 3dsmax, ArchiCAD, Corona Renderer, Lightroom, Photoshop, SketchUp / by ViktorHolubiev

Seeing as the existing sidewalks of the city are too narrow for the contemporary Lviv, therefore, the project proposal avoids the usage of the pavilion train stop and suggests the integrated analog instead. The surrounding historical buildings in this area had an internal yard which was an integral part of private space. The intension was to recreate this historical feature by constructing a glass atrium with vegetation planted inside running through each floor up to the roof allowing sun and rain to penetrate through. The generic nature of retail spaces will allow us to accommodate shop fronts varying from 20 m sqr. to 700 m sqr. The first level prioritizes separate exits to the street from the retail spaces.

The project was based on the task to diversify the hotel rooms and spaces of the GRAND ROYAL hotel, therefore, the main focus of the design was placed on the hotel rooms and rest spaces. The main reasoning behind this design decision is the great depth of the building. Space is divided into 3,60 m wide partitions which coincide with the same amount of axis and windows as in the previous building that occupied this space and was destroyed during World War II. This will allow for the length of the rooms to be used to its maximum.

Despite the small area of the sixth floor, the proposed plan features a conference room that can accommodate up to 150 people, as well as a banquet room for large scale events.

To integrate the big volume of the façade into the historical surroundings we decided to use brass material which is closer to the color palette of the original facades yet looks modern and enriches the appearance of the historical Doroshenko street.

The perforation on the facade mimics the look of the previous building on this site, providing a precedent of space commemoration for the city of Lviv.

Studio: RD Architecture
Personal/Commissioned: Commissioned Project
Location: Lviv

End of content

No more pages to load