Designer / Architect: Yizhou Liu

Personal / Commissioned: Personal Project

Location: Hsinchu City Taiwan

The concept of this design work is the ‘track’. Tracks represent certain stories of this old stadium, which also mean a infrastructure element in this new design, that helps run this site as a theater theme building and connect the site with its neighbor areas.

Consequently, the idea about redesigning the old stadium is to create this historical place several unexpected routines. In fact, the enclosed theater play an crucial role to attract art lovers from various background, that could be their first time to visit this historical place. Thus I make the walking route to watch plays in the enclosed theater become a sightseeing route so as to impress audiences and they will come again. It could also be explored after going through an extraordinary entrance. When visitors get into the building from north west, they will through a half enclosed entrance space, where is quiet and a bit narrow. Then they will arrive at the open stages venue changed from old terraces, which has many stories that old citizens know them well. There is a dramatic atmosphere in this conventional place that everywhere in it could be a performing stage. Therefore, the tracks have been well preparing for the coming shows and the stories are waiting to be told.

For presentation, I additionally made growing animation to show how I regenerated these spaces before and after.

Join the discussion at talk.ronenbekerman.com